Skolens historie

En av landets eldste folkehøgskoler.

Skolen er del av en lang folkehøgskole-tradisjon i Norge og har en over 100 år gammel historie på Lofthus som vi er veldig stolt av.  Dette gjør oss til en av de eldste og en av få folkehøgskoler med kontinuerlig drift helt siden starten på 1900-tallet. Nesten 10.000 elever har gått på denne skolen siden den startet opp.

Søk skoleplass her

En skole med en historie

Det har vært folkehøgskole på Lofthus helt tilbake siden 1869, men ikke på samme plassen som nåværende skole. På grunn av politisk motstand mot folkehøgskoler i Norge ble skolen nedlagt i 1898, men oppsto igjen i 1917 der som skolen er plassert den dag i dag.

Skolen brant dessverre ned i 1937, men med stor innsats så klarte bygdefolket i Hardanger å bygge opp skolen igjen på rekordtid og skoleåret 1938/39 var det igjen drift på Hordatun. Det har gått mellom 70 og 80 elever på skolen hvert eneste år. Ikke engang under 2.verdenskrig var skolen stengt, selv om den ble okkupert.

Etter den tid har det vært bygd ut på hele området, så i dag er det en skolebygning, fire internat, en stall, hundetreningsbane, stor hage med grillhytte og Jacuzzi.

Kort avstand til skog og fjell, fjord og bre.

Slik kommer du deg hit

For å besøke oss kan du enten bruke kollektivtransport eller kjøre selv.

Les hvordan du kommer deg hit her