Lofthus i Hardanger

"Over eit fjell, gjennom ein tunnel over ei bru - ja der bur du. Du er på Vestlandet"!

Med Hardangervidda, Folgefonna og Sørfjorden som nærmeste nabo er det kort vei til nye eventyr i friluftshovedstaden Ullensvang.

Søk Skoleplass Her

Fine Lofthus

Lofthus ligger midt mellom fjell, fjord og Norges tredje største isbre, Folgefonna. Omringet av epletrær ligger det ei lita bygd det er veldig lett å bli glad i.

Rett fra skolen kan du gå rett opp på Hardangervidda, et av de flotteste høyfjellsområdene i landet. Her åpner det seg fantastiske turområder med topper, fiskevann, jaktterreng og enorme vidder innover fjellet med T-merkete stier og DNT-hytter. Den mest kjente turen er Dronningstien som går over fjellet fra Lofthus til Kinsarvik. Like ved folkehøgskolen ligger en stor kunstgressbane der det lokale fotballaget, Harding, spiller sine kamper.

Se video fra en tur i skolens «hage» her.

Den største arbeidsplassen på Lofthus er Hotel Ullensvang, der de tilbyr bowling, squash, svømmeanlegg, solarium og tennishall.

Det er heller ikke langt til to større sentrum, Odda og Voss.

Eventyrlige valgfag

Skolens beliggenhet gir mulighet til mange spennende valgfag i vakker natur. Hva tenker du om en tur til Trolltunga, en tur på fjorden i skolens båt eller klatre Via Ferrata opp en bratt fjellvegg?

Les mer om skolens valgfag her