Cosplay

Bli med inn i vår kreative verden!

Her lager du egne cosplay! Du får lære å sy, jobbe med harde materialer, parykk, sminke og alt annet du trenger for ditt cosplay av lærere med fagrettet kompetanse.

Opplæring skreddersydd for deg!

Søk cosplay her

Her får du muligheten til å lage dine drømmecosplay.

Du får leve og jobbe sammen med andre med felles interesse. Vi reiser til ulike cons i Norge og studieturen vår går til Japan. Vår skole har størst antall cosplay-elever per år og har mange tidligere elever som har briljert i konkurranser, som dommere eller annet i det Norske cosplay miljøet etter å ha vært elev hos oss.

Dette opplever du på Cosplay

Hos oss får du oppleve å jobbe selvstendig med å skape dine egne cosplay, med alle verktøy og utstyr du trenger tilgjengelig. Du blir en del av et trygt og forutsigbart klassemiljø der lærerne bryr seg om hver enkelt elev.

Vi deltar på conventions i Norge, arrangerer workshops med kjente cosplayere, og tilbyr unike photoshoots med Katrix Media i et av Norges vakreste naturlandskap. Høydepunktet er studieturen til Japan, der vi besøker byer som Tokyo, Hiroshima og Kyoto.

Mange av våre elever velger også å gå et år til på skolens andre cosplay linje, Cosplay Level-Up! Der kan du fordype deg i mer avanserte teknikker og få enda mer ut av din tid i Hardanger.

På klassens Instagram kan du få litt info om turer, kurs og arrangement som Cosplayklassen har deltatt på. Der finner du også litt om dagliglivet på linja i tillegg til bilder fra fotoshoot.

Sjekk ut Instagram for et glimt av opplevelsene våre!

 • Tur til Japan
 • Ulike cons i Norge
 • Photoshoots
 • Lage kule cosplays
 • Individuell veiledning
 • Work shops

På Cosplay vil du få et innblikk i kunsten og håndverket bak cosplay-skaping. Fra egen prosess vil du få en grundig opplæring i søm, der du lærer å tilpasse mønster spesifikt til ditt valgte cosplay.

Dette inkluderer også arbeid med Worbla, foam, lær og tre med mer, som alle gir ulike muligheter.

Du vil også få kurs i skjønnsminke og SFX-sminke samt parykkstyling hvor du vil lære teknikker for å forme og style parykker som komplementerer ditt kostyme.

Men cosplay handler ikke bare om å lage selve kostymet! For å virkelig bringe ditt cosplay til liv vil du få fotoshoot med en anerkjent cosplayfotograf, Katrix Media. Dette gir deg verdifull erfaring og flotte bilder til din portefølje. Du vil også få kurs i performance art, som vil hjelpe deg med å tre inn i rollen som din valgte karakter.

Det vil være workshops ledet av dyktige gjestelærere som vil dele sin ekspertise og gi deg nye perspektiv om mye variert.

Vi håper du søker til oss og blir en del av vår inkluderende, kreative og sosiale folkehøyskolehverdag.

Mari Lid

Mari er formingslærer med lang erfaring innen søm, mønsterkonstruksjon og design. Hun starta skolens cosplaylinje i 2015 og har vært lærer på linja siden da. Hennes spesialiteter ligger innen søm og tekstiler og hun er skolens assisterende rektor.

Telefon: 48 12 88 62
Send e-post

Eivind Mortensen

Utdannet lektor i kunst og design ved Oslo Met med spesialisering i lærarbeid, tre og metall. Han har vært en aktiv del av det Norske cosplaymiljøet siden 2011 under cosplaynavnet The Friendly Viking som cosplayer, cosplaykonkurrent, foredragsholder, dommer av cosplay og props, samt fast konferansier på cons i Norge som Kawaiicon i Porsgrunn og Fredrikstad sci-fi festival. Han vant nylig 2. plass i Nordic Cosplay Championship (NCC) i Sverige som karakteren Ned Stark fra serien Game of Thrones.

Telefon: 469 22 659
Send e-post

Studietur: Fantastiske Japan

Studieturen i Japan

Studieturen til Japan er en uforglemmelig opplevelse som byr på et rikt mangfald av kultur, historie og tradisjon. I den pulserende metropolen Tokyo får vi utforske historiske tempel, fascinerende museum, og vandre gjennom kjente handlegater. Byen byr også på unike temacaféer og vi får oppleve den tradisjonelle te seremonien, et rituale som speiler den japanske kulturens finesse og eleganse.

Bli med på mye spennende!

Turen strekker seg langt utover Tokyo. I Hiroshima besøker vi Fredsmuseet, et sterkt minnesmerke over atombombeangrepet i 1945. Nara, kjent for sin hjortepark, gir oss ein sjanse til å komme tett på naturen og de fritt vandrende hjortene, samt å besøke verdens største Budda statue i tre. Videre reiser vi til den historiske byen Kyoto, Japans gamle hovedstad med stor variasjon av kulturelle høydepunkter fra fortid og nåtid.

Hva koster et år på Cosplay?

Et år på skolen på linjen Cosplay koster kr 143.000,- totalt og inkluderer blant annet:

 • Linjekostnad
 • Workshops
 • Studietur til Japan
 • Mat og rom på skolen (dobbeltrom)
 • Transport og mat på tur
 • Vintertur til Hovden

Praktisk informasjon

Vi tilrettelegger for alle så langt vi har mulighet til og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpassinger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. Vi vil prøve å imøtekomme innenfor de rammene vi har.