Friluftsliv, backpacking og ekstremsport

Vi legger vekt på tradisjonelt Norsk friluftsliv, backpacking og ekstremsport for at du skal kunne tilegne deg nye ferdigheter og kose deg med egne turer senere i livet.

Søk Friluftsliv og ekstremsport her

Et minnerikt år

Dette er en friluftslivlinje som passer for alle som liker å være i aktivitet ute. Vi legger vekt på tradisjonelt Norsk friluftsliv, backpacking og ekstremsport. Et mål er at du skal lære deg nye egenferdigheter slik at du kan kose deg med eigne turer senere i livet. Du trenger ikke å ha erfaring med friluftsliv eller ekstremsport fra før for å klare de aktivitetene og turene vi legger opp til, men du må være i normal til god fysisk form. Det viktigeste er at du vil lære og er motivert!

Dette opplever du på linjen:

I Norge tar vi deg med på en reise gjennom spektakulære landskap som Trolltunga og Hardangervidda, kombinert med aktiviteter som skikjøring og fotturer.

Etter fartsfylte høst- og vinterturer reiser vi ut på mer internasjonale eventyr. Tidligere har vi reist til Vietnam, men nylig også til Costa Rica. Vi lover deg en kombinasjon av storslått natur, kultur, og eventyr, både i Norge og utlandet, uansett hvor vi ender opp med å reise.

 • Klatring og Via Ferrata
 • Fallskjermhopp
 • Strikkhopp i Trolljuvet
 • Elvekajakk-kurs på Voss
 • Fjelltur med telt
 • Snøhuletur
 • Tur til Nord-Amerika, Asia eller Europa
 • Packraft-tur!

Du vil tilegne deg kunnskap og ferdigheter som gjør deg i stand til å ferdes trygt i naturen, uavhengig av forhold.

Fra matlaging på tur og viktigheten av samarbeid, til tekniske ferdigheter som orientering med kart og GPS, og håndtering av ulike boformer som telt og snøhuler. Videre blir du dyktig i alt fra skiteknikk, bølgesurfing, kiting, og førstehjelp, til dypere forståelse av miljøvern og klimatrusselen.

Internasjonalt har våre reiser tidligere ført oss til Vietnam, med dets rike kulturarv og historie, fra Ho Chi Min Citys pulserende hjerte til det roligere, historiske Hue.

Men med verden i endring, har Costa Rica, med dens jungler og kystlinjer, også blitt en mulig destinasjon. Vi ser også på mulighetene for stisykling og pudderkjøring i Canada! Uansett hvor ferden går, venter et eventyr av kultur, naturopplevelser og uforglemmelige øyeblikk.

Anders Færestrand

Anders er utdannet idrettslærer med friluftsliv fra Universitetet i Tromsø, avd. Alta. Han er veldig glad i friluftsliv, vannsport og ski, lange turer og snowboard. Telting, fiske og jakt er blant favorittene til Anders. Anders spiller flere instrument og har gitar som valgfag. Ikke nok med det, denne mannen har over 500 teltdøgn både militært og sivilt.

Telefon: 93048532
Send e-post

Costa Rica & Norge

Et lite avbrekk fra vinteren

I Costa Rica byr sommeren på varme temperaturer, med kvikksølv som klatrer opp over 30 grader, et velkomment avbrekk fra Norges vinterkulde. I løpet av våre to uker her, dykker vi inn i landets rike kultur og historie. Vi kombinerer lærerike oppdagelser med adrenalinfylte aktiviteter, og får den unike sjansen til å møte den vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen. Dette blir en opplevelse for livet!

Vakre Norge

I det idylliske Hardanger har vi en romslig robåt som rommer hele klassen, perfekt for felles sjøeventyr. I umiddelbar nærhet finner vi klatremuligheter både inne og ute, inkludert tre Via Ferrata. Adrenalinjegere kan glede seg til fallskjermhopping på Voss og spenstige strikkhopp i Trolljuvet ved Fjæra. Videre byr Hardangervidda på mangfoldige opplevelser, fra naturskjønne fotturer med packraft til minneverdige skiturer mellom fjellhyttene – og for den ekstra eventyrlystne, snøhuleturer, isfiske og vintertelting.

Hva koster et år på Friluftsliv, Backpacking og Ekstremsport?

Et år på skolen på Friluftsliv, backpacking og Ekstremsport koster fra kr 148.000,- og inkluderer blant annet:

 • Linjekostnad
 • Ulykkesforsikring
 • Studietur til Costa Rica
 • Mat og rom på skolen (dobbeltrom)
 • Transport og mat på tur
 • Vintertur til Hovden

Praktisk informasjon

Vi tilrettelegger for alle så godt vi kan, så langt vi har mulighet til og gjør justeringer sammen med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du trenger tilpassinger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. Vi vil prøve å imøtekomme innenfor de rammene vi har.