Internatet

Enerom, dobbeltrom og tremannsrom! Velg det som passer deg best

På Hardanger Folkehøgskule bor du på moderne og trivelige internat. Dette blir ditt nye hjem omringet av gode venner.

Søk Skoleplass her

Skolens Internat

Å bo på internat er nesten som å bo i et stort kollektiv der du har ditt eget rom sammen med en annen elev.

Der skal du kunne sove trygt og godt og hvile ut. Noe av det mest spennende med å starte på folkehøyskole er å få «tildelt» en romkamerat eller romvenninne. Dette er mest sannsynlig en person du ikke har sett før, men av erfaring kan vi si at det ikke tar lang tid før dette er en person du ikke kan leve uten.

Alle internatene arrangerer internatmøter der man kan ta opp utfordringer som oppstår og snakke om det å bo sammen. Du kan bo på skolen i helgene, men i alle ferier er internatet stengt. Alle internatene har internett-tilgang, en koselig stue og kjøkken.

Et yrende liv

På internatet er det et yrende liv av folk som skal sette sitt preg på livet ditt dette året. Du får lære å omgås andre, ta hensyn, og vi skal alle være med på å skape et hyggelig hjem for hverandre. Internatene er sosiale arenaer der det skjer mye gøy og mye kos. Selv om det er mest vanlig å bo på dobbeltrom på alle folkehøyskoler, har skolen også 25 enkeltrom til disposisjon. Det er mulig å ha besøk som kan bo på et av skolens gjesterom og betale kr 250 per døgn

Finn mer parktisk informasjon og svar på spørsmål her

Skoleområdet

Skoletunet består av 5 bygninger, der den største er Hovudbygningen som henger sammen med klasserommene, matsalen og gymsalen.

I Hovudbygningen er det internat med 17 elevrom i toppetasjen, klasserom i 1.etasje og matsal i underetasjen. Stor dagligstue med gymsal og håndverksrom er knyttet sammen med denne bygningen.