Fjellsport                    Rando & Run

Linja med definitivt flest høydemeter

Drømmer du om et år med eventyr, trening og utfordringer i Norges vakre fjellandskap? Eller vil du utforske verden, samtidig som du har høy puls? Da er Fjellsportlinja ved Hardanger FHS perfekt for deg!

Søk fjellsport her

Et år i verdens villeste, råeste og vakreste klasserom

Med Hardangervidda, Folgefonna og Trolltunga som nærmeste naboer, er storslåtte opplevelser og trening rett utenfor døra vår. Uansett om det er på ski, sykkel, til fots eller på vann så tar vi oss fram til målet vi har satt oss. Du vil få utfordringer og sterke naturopplevelser for resten av livet!

Dette er ditt grense-sprengende år!

En skoleuke på fjellsport er aldri lik. På fjellsport vil du lære hvordan man planlegger og gjennomfører små og store ekspedisjoner. Vi kaller det ekspedisjonspreget friluftsliv, fordi vi skal tråkke våre egne stier.

 • Pudderjakt i Canada eller Alpene
 • Ekspedisjon Fjord til Fjord
 • Løping Hytte til Hytte
 • Dynafit Hardanger Fjellmaraton
 • Vestlandet Amazing Race
 • Stisykling i Canada eller Montenegro
 • Havkajakk og Packraft
 • Toppturer på ski og til fots
 • Skredkurs

Er du klar for et år fylt med trening og eventyr i vår storslåtte natur?

Sammen bestemmer vi hvor vi skal reise på utenlandstur. Det som avgjør er om det er fjell, pudder, sol eller fjord som er viktigst for årets elever. Linjelærer Lina har bodd mange år i Montana og hatt Rocky Mountains som sin lekeplass. I tillegg har hun reist mye i Europa og oppdaget skjulte perler i Montenegros fjell og Alpenes beste skiområder. Derfor blir det opp til elevene på Fjellsport hvor de ønsker å reise!

En linje der du både utvikler hjertet og hjernen din!

Linjelærer Lina har mastergrad i idrettsfysiologi og gjennom året vil du få en grundig innføring i temaer som mental trening, kosthold og restitusjon. På linja bruker vi fagkunnskap i kombinasjon med fysisk trening for å få de mest minneverdige opplevelsene sammen. Du skal gjøre mye på fjellsport, men en ting er sikkert, du skal aldri kjede deg!

Lina Hultin

Lina har bred idrettsbakgrunn fra ulike idretter og har en master i idrettsfysiologi og ernæring. Hun har vært aktiv langrennsløper og landslagstrener for juniorlandslaget til USA og Argentina. Det er aldri en kjedelig dag/økt sammen med Lina. Lina har mange artige valgfag på skolen. Med sitt gode humør er Lina en lærer som gjør en hver skoledag til en fest!

Telefon: +47 905 17 778
Send e-post

Nord-Amerika eller Europa, valget er ditt!

Stisykling & pudderkjøring  i Canada?

Ja! På fjellsport er alt muligt! Vi starter påskestemningen tidlig og drar til solfylte Rocky Mountains! Vi lander i lavlandet der våren har ankommet og stiene er klare for å sykle på. Videre drar vi opp til de høye fjell på jakt etter puddersnø.

Eller høydeeventyr i Montenegro og skikjøring i Alpene?

Når høsten setter inn, forlenger vi godværssesongen med en tur til Montenegros fjellrike landskap. Med tynn luft og utfordrende terreng, gir Montenegro ideelle forhold for eventyr til fots og på sykkel. Etter kule ekspedisjoner, avslutter vi med avslapning i Adriaterhavet. På våren tar vi nattoget til Innsbruck og opplever det beste Alpene har og by på.

vakre Montenegro med fjell og bademuligheter

Hva koster et år på Fjellsport?

Et år på skolen på linjen Fjellsport koster kr 146.000,- totalt og inkluderer blant annet:

 • Linjekostnad
 • Ulykkesforsikring
 • Studietur til Europa eller Canada
 • Mat og rom på skolen (dobbeltrom)
 • Transport og mat på tur
 • Vintertur til Hovden

Praktisk informasjon

Vi tilrettelegger for alle så godt vi kan så langt vi har mulighet til og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpassinger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. Vi vil prøve å imøtekomme innenfor de rammene vi har.