Hundesport

Norges eneste Hundesport linje.

Her får du trene og være mye sammen med hunden din i løpet av skoleåret

Søk hundesport her

Den eneste hundsport linjen i Norge.

Vil du bruke et år på å videreutvikle deg sammen med hunden din? Linjen er perfekt for deg som ønsker å trene hund, lære mer om hund – og ha et aktivt liv sammen med hunden din. Du får nye venner med felles interesser, i tillegg til at du bygger et nettverk fra hele Norge. Samtidig blir du venn med mange andre med ulike interessefelt.

Dette opplever du på Hundesport

På "Hundesport" får du et unikt år med opplevelser som styrker båndet mellom deg og hunden din. Gjennom positiv, relasjonsbyggende trening blir kontakten mellom deg og hunden din, om mulig, enda bedre enn den var da du kom.

Du vil også nyte godt av et sterkt samhold, der du deltar på turer og reiser sammen med gode venner – både de med to og de med fire bein. Her vil du få muligheten til å prøve  hundesporter du ikke har vært borti før, og du får tid til å jobbe med din egen hundesport både i skoletiden og på fritiden.

 • Crufts i England
 • Happy Hundesenter
 • Ulike hundesporter
 • Bo med hunden din
 • Kjente instruktører
 • Egentrening i din hundesport.

Innholdet på linjen vil kunne variere noe fra år til år, men uavhengig av dette vil du få en bred og grundig teoretisk og praktisk innføring i ulike aspekter ved hundetrening og hundehold.

Du vil bli introdusert for praktisk trening innenfor ulike hundeaktiviteter. Dette inkluderer Agility, Rally Lydighet, Kreativ Lydighet (Freestyle og Heelwork to Music),  Brukstrening og treningsformen «Do As I Do».

Du vil lære om  Fryktfri håndtering av hunder, Styrketrening for hund, Ernæring, litt om utstilling,  hundespråk, hundens utvikling, fra ulven sin tid til dagens domestiserte hunder, samt utviklingsfasene fra valp til voksen.

Vi vil også gå gjennom lover og regler knytte til hundehold.

Her får du dele internatlivet med hunden din.

Du og hunden bor på enerom. For å kunne gå på Hundesport må hunden din takle å være alene hjemme i litt støyende omgivelser. Den må kunne sitte i bur når vi er på turer, og den må takle å kjøre i bil.
Da det til tider er tett mellom hundene så må hunden være trygg i forhold til andre hunder, og den må være trygg på alle typer mennesker.

Før vi svarer på din søknad må vi vite litt mer om din hund. Du får fylle ut et skjema med noen spørsmål.

Nina Haaland

Nina har bred hundefaglig utdanning og over 20 års erfaring fra egen hundeskole. Hun er utdannet instruktør i blant annet Hverdagslydighet, Nosework, Spor og Freestyle. Hun er Sertifisert som Atferdskonsulent på hund, Control Unleashed Trener, Separasjonsangst Trener og Fear Free trener. Hun jobber for at både hund og eier skal trives på skolen.

Telefon: 993 93 056
Send e-post

Daglige turer i Hardangernaturen

Morgentur med klassen.

Skolen er omkranset av den storslagne Hardangernaturen. Her blandes fjordene sine dype, blå toner seg med de majestetiske fjellene som ruver stolt i horisonten. De  frodige fruktgårdene brer seg ut som grønne tepper langs fjordsidene.
De fleste linjedagene starter vi skoledagen med å gå en times tur før vi har teori eller praktisk trening. En fantastisk fin start på dagen for 2 og 4-bente.
På andre dager må du beregne tid til tur før fellesfagene.

Studietur til Evje og England

Vi reiser på tur til Happy Hundesenter i Evje. Der får dere fulle dager med brukstrening. I tillegg så prøver vi å få til en tur til Crufts i England. Det forutsetter at du har mulighet for pass til hunden din de dagene. Det blir lagt inn tid til å reise hjem med hunden før avreise, samt hente hunden igjen før du drar tilbake til skolen. Om du ikke ønsker å være med får du et opplegg å jobbe med imens klassen er borte.

Hva koster et år på Hundesport?

Et år på skolen på linjen Hundesport koster kr 143.000,-  totalt og inkluderer blant annet:

 • Linjekostnad
 • Ulykkesforsikring
 • Studietur innenlands og til Crufts
 • Mat og rom på skolen
 • Transport og mat på tur
 • Vintertur til Hovden

Praktisk informasjon

Vi tilrettelegg for alle så godt vi kan så langt vi har moglegheit til og gjer justeringar i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har trong for tilpassingar, eller lurar på om vi kan tilrettelegge for deg. Vi vil prøva å imøtekoma innanfor dei rammene vi har.