Opplev verden: Globale eventyr

Solidaritet og backpacking

Elsker du å reise? Ønsker du å hjelpe noen som har det litt vanskeligere enn deg selv? Her kan du gjøre begge deler!

Søk her

En unik mulighet til å oppleve det beste året i ditt liv.

OPPLEV VERDEN: GLOBALE EVENTYR er en linje for deg som ønsker å forstå mer av dagens verdensbilde, vår rolle i det hele og for deg som liker å reise. Bli med på reise til Tanzania og opplev home stay hos en lokal familie, en opplevelse du sendt vil glemme!

Dette opplever du på linja:

På Opplev verden: globale eventyr vil du oppleve et mangfold av aktiviteter og læringsopplevelser. Å reise med mening er viktig på linja og du får unik innsikt i nye kulturer gjennom reiser til Tanzania, Karibien eller på interrail.

Backpacking i Tanzania vil gi deg et unikt perspektiv på livet i denne regionen, mens interrail-reisen i Europa vil eksponere deg for kontinentets rike historie. Å reise til nye kontinenter gir deg erfaringer du ikke kan få på andre måter. Elevene tar selv del i planleggingen av reisene. Slik at du blir en ekte backpacker!

 • Tanzania inkl. Zanzibar
 • Vintertur til Hovden
 • Interrail-reise i Europa
 • Safari og fjellturer
 • Samarbeid med flyktninger
 • Frivillig arbeid

På Opplev verden: Globale eventyr vil du oppleve et mangfold av aktiviteter og læringsopplevelser. Du vil fordype deg i ulike konflikter rundt om i verden og få et dypere innblikk i kultur- og religionsforståelse.

Når vi ikke er på reise, arbeider vi på kreative måter på skolen. Vi reiser på språk-kafé hvor vi møter mennesker fra hele verden. På Lofthus finner vi også en rettssal under Hordaland tingrett, hvor vi deltar på en straffesak. I tillegg bruker vi den flotte naturen rundt skolen hver gang vi har mulighet og sola skinner.

Du lærer om kunnskap og innsikt i landene vi besøker, forståelse av ulike kulturer og engasjement i både lokalt og internasjonalt solidaritetsarbeid.

Du får innsikt i hvordan du kan bidra til en bedre verden, internasjonale utfordringer som sosial urettferdighet og klimaendringer. Videre lærer du om turplanlegging som en erfaren backpacker, konflikter, ekstremisme, viktigheten av frivillig arbeid, aktuell politikk og nyheter, FNs bærekraftsmål og prosjektet «Sjef i eget liv».

Anna Jensen

Anna er lærer på linja Opplev verden: Globale eventyr. Hun er utdannet lektor og har en spennende fagkrets som gjør at hun kan undervise i mange fag på skolen. Reising er en av Annas favoritt-aktiviteter og hun tar gjerne med seg elevene til Tanzania, Asia og Karibien. Anna er aktiv innen idrett med ski, sykling og løping som favoritter.

Telefon: 48226227
Send e-post

Studietur: Tanzania

Vi reiser til Tanzania!

I Tanzania deltar vi i prosjektet «Sjef i eget liv», hvor vi møter ungdommer som nå tror på seg selv og sine drømmer. Sammen med organisasjonen Strømmestiftelsen besøker vi kvinnegrupper som har startet egne bedrifter, spiller vennskapskamp mot lokalt fotballag og overnatter hos lokale familier. Få en dyp forståelse av livet i Tanzania.

Bli med på mye spennende!

Turen til Tanzania inneholder en rekke varierte aktiviteter. Vi tar turen til Mikumi nasjonalpark for safari, utforsking av storbyen Dar-Es-Salaam, fjelltur og bading i Udzungwa nasjonalpark og på Zanzibar får vi tid til opplevelser som snorkling, strandliv og lokale markeder. Selv om det kan være endringer i aktivitetene, får vi til det elevene ønsker mest.

Foto: Mohamed Abdu Kalembo
Foto: Mohamed Abdu Kalembo

Hva koster et år på Opplev Verden: Globale Eventyr?

Et år på skolen på linjen Global koster kr 148.000,- totalt og inkluderer blant annet:

 • To utenlandsreiser!
 • Mat og rom på skolen (dobbeltrom)
 • Tanzania inkl. Zanzibar
 • Interrail i Europa
 • Transport og mat på alle turer
 • Visum til Tanzania

Praktisk informasjon

Skoleåret 2023/24 valgte klassen å reise til Vietnam og Kambodsja. Dette kan også bli reisemålet for skoleåret 24/25! Læringsmålene for turen inkluderer reiseplanlegging, gruppesamarbeid, kulturforståelse og navigering i ukjente omgivelser. Det handler om å bli en selvstendig backpacker, så du selv tør å reise dit du vil etter et år i Hardanger.

I skoleåret 2022/23 valgte klassen å reise til Karibien, med besøk i Puerto Rico og Den Dominikanske Republikk, i stedet for interrail i Europa. Dette kan også bli reisemålet for skoleåret 24/25! Læringsmålene for turen inkluderer reiseplanlegging, gruppesamarbeid, spansk kommunikasjon, kulturforståelse og navigering i ukjente omgivelser. Det handler om å bli en selvstendig backpacker, så du selv tør å reise dit du vil etter et år i Hardanger.

Denne turen blir til i samarbeid med elevene. Du kan være med på å bestemme hvor vi skal reise! Målet for turen er at elevene skal bli selvstendige backpackere med turplanlegging og gjennomføring i fokus.

For å reise til Tanzania er det nødvendig med spesifikke vaksiner. Du må ta Hepatitt A og B. Påfyll av polio, difteri, stivkrampe, kikhoste er også anbefalt hvis det er over 10 år siden du tok siste dose. I tillegg anbefales tyfoidfebervaksine og malariatabletter underveis på reise. Vaksinasjonskostnader er ikke inkludert i skolepengene. Det er mulig å ta vaksinene enten hjemme eller ved lokale legekontor/vaksinasjonskontor i Kinsarvik/Odda. Det anbefales å starte vaksinasjonsprosessen (for hep.A+B) før skolestart, da det er en gitt tidsperiode mellom dosene. Mer informasjon vil bli gitt ved skolestart.

Vi tilrettelegger for alle så godt vi kan så langt vi har mulighet til og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpassinger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. Vi vil prøve å imøtekomme innenfor de rammene vi har.