Høstrapport fra jaktklassa

Et år på Hardanger folkehøgskule går fort, og det er på tide å begynne å mimre! Helst med en trekopp svartkaffe kokt på et gnittrende granbål med harelos i lia! Det er mye som skal gjennomgås etter en høst som denne. Historiene fra post skal fortelles til den minste detalj så situasjonen blir mest mulig innholdsrik. Debutant på debutant har et smil større enn den andre, mens latteren går rundt bålet. Fra reinsjakta i Setesdal. Mathias har skutt sin første rein, og undervisningen fortsetter. Et klasserom andre bare kan drømme om!

jakt1

 

jakt2

Første jaktdag i Mjanger gikk over all forventning! Før lunsjpakka ble åpnet lå det fire hjorter i bakken. Spesielt moro var det med amerikaneren til venstre, Grant, som debuterte på norsk jord!

jakt3

Fornøyd stipendiat med hjortedebut!

jakt4

Brattlia i Lofthus bak skolen viste seg tidlig fra sin beste side. Her en meget fornøyd Max med rev og hjort på samme post med et treigt ladegreps mellomrom!

jakt5

Fra jakta i Gjerstad. Det er ikke ofte en sitter på post med kvote på både elg, hjort og rådyr! Flere elger viste seg fram, og til slutt ble ei ku sendt til de evige jaktmarker!

jakt6

Turen til Sverige ble en opplevelse elevene sent vil glemme! Etter 4 dagers jakt så viltparaden sånn ut! Her ligger 7 dådyr, 2 elger og 2 villsvin. Godt fornøyd alle mann! En stor takk til Halvard Dreg og Halita jakt for knall bra opplegg!

jakt7

Nå er det bare å glede seg til de kommende turer! Jakt på gaupe, bever og sel er bare noe av det som står for tur!